Nepečený kokosovo-čokoládový koláč recept

Ingredience

  • 350 g čokoládových sušenek (můžete zvolit takové sušenky
  • které máte rádi)
  • 15 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 6 lžic smetany
  • 200 ml smetany
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 400 ml mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly)
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na kokosový krém:

  • 200 ml smetany
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru

Na vanilkový krém:

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 400 ml mléka

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly)
  1. Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na prášek. (Další možností je roztlouct je pomocí hmoždíře, nebo dát sušenky do sáčku a válečkem je rozdrtit na prášek.)
  2. Poté postupně přidávejte další ingredience – změklé máslo, cukr, 6 lžic smetany.
  3. Směs rozdělte na dva díly.
  4. Jeden díl natlačíme na dno formy na pečení vyložené pečícím papírem.
  5. Připravte si kokosový krém: Smetanu šleháme a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos.
  6. Připravený krém dejte do lednice na 15 minut.
  7. Tímto krémem si potřete těsto zapracovaného na dně formy.
  8. Na tento kokosový krém dejte druhou část sušenkového základu a uhlaďte.
  9. Nyní je čas připravit si také vanilkový krém: Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink.
  10. Hotový pudink vylijeme na koláč (až nebude příliš horký, ale dbáme na to, aby byl stále ještě tekutý).
  11. Nakonec si připravíme čokoládovou polevu: Čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme na vodní lázni.
  12. Postupně přidejte máslo a čokoládovou pomazánku.
  13. Pořádně promíchejte a ještě teplou čokoládovou polevu nalijte na buchtu.
  14. Kdo chce, může ozdobit strouhaným kokosem.