Nepečený kokosovo-čokoládový koláč recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na kokosový krém:
- 200 ml smetany
- 250 g strouhaného kokosu
- 140 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
Na vanilkový krém:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 4 lžíce cukru krystal
- 400 ml mléka
Na čokoládovou polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžička másla
- 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly)
- Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na prášek. (Další možností je roztlouct je pomocí hmoždíře, nebo dát sušenky do sáčku a válečkem je rozdrtit na prášek.)
- Poté postupně přidávejte další ingredience – změklé máslo, cukr, 6 lžic smetany.
- Směs rozdělte na dva díly.
- Jeden díl natlačíme na dno formy na pečení vyložené pečícím papírem.
- Připravte si kokosový krém: Smetanu šleháme a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos.
- Připravený krém dejte do lednice na 15 minut.
- Tímto krémem si potřete těsto zapracovaného na dně formy.
- Na tento kokosový krém dejte druhou část sušenkového základu a uhlaďte.
- Nyní je čas připravit si také vanilkový krém: Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink.
- Hotový pudink vylijeme na koláč (až nebude příliš horký, ale dbáme na to, aby byl stále ještě tekutý).
- Nakonec si připravíme čokoládovou polevu: Čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme na vodní lázni.
- Postupně přidejte máslo a čokoládovou pomazánku.
- Pořádně promíchejte a ještě teplou čokoládovou polevu nalijte na buchtu.
- Kdo chce, může ozdobit strouhaným kokosem.