Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 180 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
 - Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
 - Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
 - Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
 - Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
 - Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 2 hodiny.
 - Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
 - TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Bramborové karbanátky se sýrem: jednoduchý a vydatný recept na každý den
Bez masa	
									
									45 minut
								
							


                                




