Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept

Ingredience

  • 500 gramů světlých sušenek např. BeBe nebo Akela
  • 2 čajové lžičky rumové esence nebo rumu
  • 500 ml mléka
  • 75 gramů krystalového cukru
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce škrobu
  • 2 polévkové lžíce kakaa
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
  2. Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
  3. Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
  4. Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
  5. Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
  6. Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc. 
  7. Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
  8. Dobrou chuť.
  9. TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.