Nejlepší těsto na buchty pečené, pařené i dukátové, lepší není recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 13. 08. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Kvásek:

Těsto:

Postup přípravy

  • Kvásek: do mléka, které by mělo být příjemně teplé, rozmícháme cukr přidáme droždí a lžičku polohrubé mouky – promícháme metličkou a necháme vyjít.
  • Do větší mísy prosejeme mouku, nastrouháme citronovou kůru, přidáme špetku soli, cukr, promícháme, kvásek, mléko, vajíčko, rozpuštěné máslo. Těsto bude na začátku řídké, postupně však mícháním zhoustne.
  • Lehce posypeme moukou a necháme kynout asi 90 minut (těsto pořádně naroste)
  • Vykynuté těsto na pomoučeném vále prohněteme, jemně poprášíme moukou, odeberu polovinu, vrátím do mísy. Ta nám ještě dost kynout. Vyválíme na tloušťku 0,5 cm, nakrájíme na čtverce cca 7 × 7 cm – a podáváme na kostky náplň (povidla, nutella, tvaroh) a zavineme do kulky.
  • Na plech nebo do pekáče si na dno nalijeme olej, každou buchtičku v oleji pootáčíme aby byla naolejovaná z každé strany a přikládám jednu k druhé, můžete si je k sobě i více přitlačit. Necháme ještě trošku kynout a pečeme při teplotě 175 ° C, těch 25-30 minut, dokud není kůrka zlatohnědá. Ze stejného těsta dělávám i buchty na páře, i dukátové buchtičky.
  • Po upečení natřeme mlékem smíchaným s cukrem.

Těsto na nejlepší buchty a já z něj dělám i záviny. I třetí den je pečivo z něj krásně měkoučké a výborné!

Doporučené články: