Nejlepší švestkový koláč s krémem recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Na vrch:
Postup přípravy
- Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, solí a změklým máslem.
- Přidejte žloutky a zakysanou smetanu a vypracujeme těsto. (Pokud se Vám těsto dostatečně nelepí, můžete si trochu pomoci zakysanou smetanou).
- Z takto vzniklého těsta si uděláme tenký plát a vložíme ho na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Tloušťka plátu by měla být cca 0,5 cm.
- Těsto posypeme dvěma lžícemi krupice (tenká, tak akorát aby absorbovala švestkovou šťávu).
- Oloupeme a nakrájíme si švestky na půl - pokládáme je vzhůru nohama, posypeme skořicí a posypeme zbylými 3 lžícemi krupice.
- Krém: Vezmeme si bílky a společně s cukrem ušleháme tuhý sníh. V hrnci smíchejte žloutky s pudinkovým práškem a zakysanou smetanou. Nakonec obě směsi pečlivě promícháme a nalijeme na ovoce a zarovnáme.
- Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut při teplotě 170-180 ° C. Nezapomeňte koláč během pečení kontrolovat - každá trouba peče jinak. Můžete si koláč překrýt pečícím papírem iz horní části.