Tento krémový koláč je ideálním dezertem na jakoukoli příležitost a určitě si získá vaše srdce. Příprava je jednoduchá a výsledek vynikající!
Nejlepší šlehačkový koláč s nejlepším smetanovým krémem – připravený za pár minut… recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Pokud hledáte dezert, který je nejen vynikající, ale také rychlý a snadný na přípravu, máme pro vás ten pravý recept. Tento krémový koláč se stane oblíbenou pochoutkou nejen pro vás, ale i pro vaše blízké. Příprava zabere minimum času, takže si můžete užít příjemnější chvíle, než stát u sporáku.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Smíchejte všechny přísady na těsto (mouku, cukr, máslo, vejce, žloutek, med a sodu). Těsto rozdělte na dvě stejné části. Každou část rozválejte na plát a pečte na plechu vystlaném pečícím papírem při 180 °C po dobu 5-10 minut, dokud není zlatavé.
- Příprava krému: Vymíchejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Uvařte pudink podle návodu na obalu. Do horkého pudinku přidejte žloutky a vařte do úplného zhoustnutí. Po uvaření pudink odstavte a nechte ochladit. Jakmile pudink vychladne, přidejte do něj vymíchané máslo s cukrem. Nakonec vyšlehejte smetanu a přidejte ji do krému.
- Sestavení koláče: Na první plát těsta naneste všechny připravený krém. Na krém přidejte smetanu a hezky ji uhlaďte. Přiklopte druhým plátem těsta a zasypte moučkovým cukrem.