Nejlepší salkové oříšky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Na plnění:

    • 1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
    • 1 kostku másla (250 g)
    1. Všechny suroviny smícháme a vymícháme tužší tvárné těsto bez hrudek. Těsto klasicky vtlačíme do formiček na oříšky. Do formiček to vtlačíme tak, aby na vrchu vznikla jamka na krém.
    2. Formičky uložíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut.
    3. Vyjmeme z trouby a po 1-2 minutách vyklopíme (vyklepeme z formiček). Já formičky nemoučím a oříšky jdou i tak pěkně ven:)
    4. Na náplň si buď uvaříme klasické salko v plechovce (vaříme asi 2 hodiny ponořené ve vodě) nebo použijeme kupované karamelové.
    5. Salko pak ušleháme s máslem a tímto krémem plníme vychladlé oříšky.
    6. Vždy na jeden oříšek dáme krém (asi lžičku) a přilepíme druhý oříšek. Nakonec můžeme vyválet v moučkovém cukru.

Oreo jahodový cheesecake recept

Bez masa
240 minut
4.7
(37)
13. 06. 2024 Tomáš

Domácí Raffaelo pralinky recept

Bez masa
240 minut
4.7
(51)
12. 06. 2024 Tomáš

Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

Brambory
70 minut
4.6
(56)
12. 06. 2024 Tomáš