Nejlepší salkové oříšky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Na plnění:

    • 1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
    • 1 kostku másla (250 g)
    1. Všechny suroviny smícháme a vymícháme tužší tvárné těsto bez hrudek. Těsto klasicky vtlačíme do formiček na oříšky. Do formiček to vtlačíme tak, aby na vrchu vznikla jamka na krém.
    2. Formičky uložíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut.
    3. Vyjmeme z trouby a po 1-2 minutách vyklopíme (vyklepeme z formiček). Já formičky nemoučím a oříšky jdou i tak pěkně ven:)
    4. Na náplň si buď uvaříme klasické salko v plechovce (vaříme asi 2 hodiny ponořené ve vodě) nebo použijeme kupované karamelové.
    5. Salko pak ušleháme s máslem a tímto krémem plníme vychladlé oříšky.
    6. Vždy na jeden oříšek dáme krém (asi lžičku) a přilepíme druhý oříšek. Nakonec můžeme vyválet v moučkovém cukru.