Nejlepší salkové oříšky recept

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla nebo Palmarínu
  • 150 g mletých ořechů
  • Kakao – pokud chcete případně vanilku
  • 1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
  • 1 kostku másla (250 g)
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na plnění:

  • 1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
  • 1 kostku másla (250 g)
  1. Všechny suroviny smícháme a vymícháme tužší tvárné těsto bez hrudek. Těsto klasicky vtlačíme do formiček na oříšky. Do formiček to vtlačíme tak, aby na vrchu vznikla jamka na krém.
  2. Formičky uložíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut.
  3. Vyjmeme z trouby a po 1-2 minutách vyklopíme (vyklepeme z formiček). Já formičky nemoučím a oříšky jdou i tak pěkně ven:)
  4. Na náplň si buď uvaříme klasické salko v plechovce (vaříme asi 2 hodiny ponořené ve vodě) nebo použijeme kupované karamelové.
  5. Salko pak ušleháme s máslem a tímto krémem plníme vychladlé oříšky.
  6. Vždy na jeden oříšek dáme krém (asi lžičku) a přilepíme druhý oříšek. Nakonec můžeme vyválet v moučkovém cukru.