Nejlepší hrnkové těsto na lívance ze základních surovin recept

Ingredience

  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 PL cukru
  • špetka soli
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek nastrouhaných jablek (odpovídá 2 kusům)
  • 1 lžíce oleje
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků a smíchame je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Po částech přisypeme mouku a dbáme na to, aby nám nevznikly hrudky.
  2. Následně přimícháme nastrouhaná jablka.
  3. Bílky vymíchame na tuhý sníh a postupně ho přimícháme do těsta.
  4. Na rozpálené pánvi vymazané olejem pečeme lívance na středním ohni z obou stran, dokud nezískají světlehnědou barvu. Dobrou chuť!