Nejlahodnější koláč se švestkami hotový za chvilku recept

Ingredience

na těsto:

  • 300 g mouky (polohrubé)
  • 150 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce smetany
  • 1 špetka soli

na náplň:

  • 3 žloutky
  • 5 bílků
  • 1 sáček vanilkový pudink (uvařený)
  • 5,1 dl smetany (krabička)
  • 4 lžíce cukr
  • 1 kg švestky
  • skořice podle chuti
  • 5 lžic krupice
10x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Mouka se smíchá s cukrem, přidáme prášek do pečiva, sůl, máslo se v něm rozetře.
  2. Přidáme žloutky a zakysanou smetanou, hněteme.
  3. Vyválíme těsto na tloušťku půl centimetru a vložíme jej na vymazaný plech.
  4. Posypeme 2 lžicemi krupice. Poklademe na poloviny nakrájené švestky bez pecek), posypeme spoustou skořice, posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.
  5. Vaječné bílky umícháme s cukrem dohladka. Odděleně smícháme žloutky, pudink, promícháme a přidáme zakysanou smetanou. Nakonec smícháme obě směsi dohromady.
  6. Hmotu nalijeme na švestky a uhladíme..
  7. Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut při teplotě 170-180 ° C.
  8. Po vychladnutí můžeme podávat, nejtěžší je počkat až koláč vychladne:)