Nejjemnější koláč z kysané smetany s dokonalým vanilkovým krémem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 55 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Máte chuť na sladký dezert, který je rychlý na přípravu a výborně chutná? Tento koláč se smetanovým krémem splní vaše očekávání. Můžete ho doplnit o čerstvé nebo kompotované ovoce, jako jsou borůvky, jahody nebo broskve. Výsledek vás nadchne svou jemností a vláčností.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Pomocí ručního šlehače vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte olej, mléko a postupně zapracujte mouku s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto.
  • Krém: Smíchejte všechny suroviny na krém – moučkový cukr, kysanou smetanu, vejce, zlatý klas (použijte prášek, nikoliv uvařený pudink) a vanilkový cukr. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
  • Skládání na plech: Na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný moukou) naneste polovinu těsta. Poté přidejte krém – buď ho rovnoměrně rozprostřete nebo vytvořte cik-cak vzory či ostrůvky. Pokud používáte ovoce, přidejte ho v této fázi. Nakonec těsto zakryjte zbytkem těsta.
  • Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45-55 minut. Sledujte, až bude povrch zlatavý a upečený.
  • Dokončení: Hotový koláč nechte lehce vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Poté ho můžete servírovat.

Tento koláč je ideální na rodinnou oslavu nebo jen tak ke kávě. Vyzkoušejte ho a dopřejte si sladký zážitek!