Nejjednodušší a nejchutnější muffinky, jemné jako pavučinka recept

Ingredience

  • 60 g másla pokojové teploty
  • 0.5 balení vanilkového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička kakaa
  • 1 sklenice višní
  • 125 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce oleje
  • 25 g vanilkového pudingu
  • 30 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla pokojové teploty
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Krém:

25 g vanilkového pudingu
30 g cukru
250 ml mléka
125 g másla pokojové teploty

Čokoládová poleva:

125 g čokolády na vaření
1 lžíce oleje

  1. Z mléka a pudinku uvaříme pudink podle návodu na obale. Uvarený puding překryjte fólií aby se nevytvořila kůže, a nechte vychladnúť. Nechajte okapat třešně v cedníku.
  2. Vyšlehejte máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny, pak přidejte vajcia. Po důkladném promíchání přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
  3. Do muffinových formiček poklademe košíčky a ty do 1/2 naplňte připraveným cestom. Medzitým si dejte vyhřát troubu na 180 ° C.
  4. Do zbývajícího těsta přimíchejte kakao a mléko. Pak kakaové těsto rovnoměrně rozložte do košíčků na bledé cesto. Do každého košíčku vtlačte 2 – 3 višně a dejte péct na 15 minút.
  5. Maslo pokojové teploty vyšleháme spolu s cukrem do peny..Potom přidáme po částech vychladlý puding. Vymiešame hustý a lehký krém.
  6. Nyní vložte krém do cukrářského sáčku ozdobte každý košíček připraveným krémem. Potom odložte muffiny do chladničky asi na 1 hodinu.
  7. Polevu připravíme ve vodní lázni, tavením čokolády s přidáním oleje. Připravenou a mírně vychladlou polevou přelijeme každý košíček nebo je do polevy namáčíme.
  8. Pokud chcete, můžete Dunajské muffiny posypat s kakaovým práškem.