Nejdokonalejší ořechové řezy se žloutkovou polevou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • těsto:

    6 bílků

    ,200 g moučkového cukru

    ,250 g másla (tuku)

    ,200 g hrubé mouky

    ,200 g mletých ořechů

    ,1 prášek do pečiva

    poleva:

    6 žloutků

    ,300 g moučkového cukru

    ,pár kapek teplé vody (nemusí byt)

    1. Připravíme těsto: Utřeme máslo s cukrem. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy, vznikne nám tužší hmota, do které postupně zapracujeme sníh ze 6 bílků. 3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na cca 160 stupních, přibližně půl hodinku, podle trouby.
    2. Poleva: (musí byt hotová hned po dopečení!)
    3. Když se těsto peče, utřeme žloutky s cukrem, pokud je směs příliš hustá, přidáme pár kapek vody. 5. Ještě na hořce koláč vylijeme polevu a uhladíme, dáme odstát do chladu, poleva se usuší

Doporučené články: