Nejchutnější pirohy s mletým masem podáváné se smetanou recept

Ingredience

  • 12 brambor
  • 1 vejce
  • 65g pšeničné mouky
  • 300g mletého vepřového masa
  • 1 lžičku škrobu
  • Sůl a pepř podle chuti
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Polovinu brambor si uvařte a pak z nich udělejte kaši.
  2. Zbývající brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
  3. Nechte ji trochu odstát: na přípravu budete potřebovat usedlý škrob.
  4. Kaši z uvařených brambor si smíchejte s těmi nastrouhanými, přidejte škrobovou šťávu, suchý škrob, mouku, vejce, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
  5. Z výsledného těsta si vytvarujte menší placičky, do každé vložte lžíci mletého masa, sjednoťte těsto po okrajích a vyformujte si požadovaný tvar, jako na obrázku.
  6. Dejte si do hrnce vodu, osolte ji a přiveďte do varu.
  7. Vařte je 15 minut, musí se nejprve dostat nahoru na povrch a pak opět na dno hrnce.
  8. Doporučujeme tento pokrm podávat s kysanou smetanou nebo máslem.
  9. Nejlépe chutnají s rozpuštěným máslem, slaninou a osmaženou cibulkou.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"