Nejchutnější jablečná buchta jemná jako pavučinka recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Suroviny na kůrku:

    • hnědý cukr (bílý) 20 g
    • máslo 15 g
    1. Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
    2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
    3. Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny.
    4. Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi.
    5. Zalijte citrónovou šťávou.
    6. Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko.
    7. Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
    8. Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut.
    9. Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou.