Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny.
Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi.
Zalijte citrónovou šťávou.
Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko.
Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut.
Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou.