Nejchutnější jablečná buchta jemná jako pavučinka recept

Ingredience

  • jablka (tvrdá
  • nejlépe nějaký kyselý druh)
  • oloupaná a bez jadřinců 1 kg
  • mouka 150 g
  • kypřicí prášek 1 čajová lžička
  • špetka soli
  • větší výběrová vejce 3 ks
  • hnědý cukr (může být i bílý) 120 g
  • mléko 100 g
  • citrón 1 ks
  • hnědý cukr (bílý) 20 g
  • máslo 15 g
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Suroviny na kůrku:

  • hnědý cukr (bílý) 20 g
  • máslo 15 g
  1. Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
  2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  3. Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny.
  4. Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi.
  5. Zalijte citrónovou šťávou.
  6. Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko.
  7. Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
  8. Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut.
  9. Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou.