Návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Korpus:
- 150 g ovesných vloček
- 100 g lískových oříšků
- 80-100 ml vody
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce medu
Krém:
- 750 ml mléka (1,5%)
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
- 1 lžíce stévie
Karamel:
- 100 g sušených datlí
- 50 ml vody
Poleva:
- 50 g lískových příšků
- 50 g 80% čokolády
- 30 ml mléka (1,5%)
- Rozmixujte všechny ingredience na korpus. Klidně můžete nechat větší kousky. Pokud ale nemáte s přípravou zkušenosti raději doporučujeme rozmixovat drobněji. Rozmixovanou směs poté natlačte na dno dortové formy o průměru 18-20 cm.
- Z mléka a pudinku v prášku uvařte pudink dle návodu, ale nepřidávejte do něj cukr. Jakmile je puding hotový a mírně zchladlý, smíchejte stévii s tvarohem a nakonec vmíchejte i pudink. Na korpus nalijte jen 1/2 pudingového krému a uhlaďte.
- Rozmixujte datle s vodou do co nejjemnější pasty. Tuto pastu rozetřete na uhlazený krém a následně přelijte druhou polovinou krému. Dort poté dejte do lednice vychladit.
- Pro přípravu polevy si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, kterou pak nechte, za občasného míchání, mírně zchladnout. Mezitím si nasekejte oříšky, které rovnoměrně nasypte na vychladlý dort. Vše nakonec přelijte vlažnou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí můžete podávat. 🙂
Podobné recepty
Další receptyDlouho jsem nejedla lahodnější nepečené řezy. Dezert “Brownie” hotový za 15 minut.
dezerty
45 minut
Tento zákusek se stal hitem internetu: Luxusní Ořechovo žloutkové řezy
dezerty
105 minut
Doporučené články: