Návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Korpus:

    • 150 g ovesných vloček
    • 100 g lískových oříšků
    • 80-100 ml vody
    • 1 lžíce holandského kakaa
    • 1 lžíce medu

    Krém:

    • 750 ml mléka (1,5%)
    • 250 g měkkého tvarohu
    • 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
    • 1 lžíce stévie

    Karamel:

    • 100 g sušených datlí
    • 50 ml vody

    Poleva:

    • 50 g lískových příšků
    • 50 g 80% čokolády
    • 30 ml mléka (1,5%)

    1. Rozmixujte všechny ingredience na korpus. Klidně můžete nechat větší kousky. Pokud ale nemáte s přípravou zkušenosti raději doporučujeme rozmixovat drobněji. Rozmixovanou směs poté natlačte na dno dortové formy o průměru 18-20 cm.
    2. Z mléka a pudinku v prášku uvařte pudink dle návodu, ale nepřidávejte do něj cukr. Jakmile je puding hotový a mírně zchladlý, smíchejte stévii s tvarohem a nakonec vmíchejte i pudink. Na korpus nalijte jen 1/2 pudingového krému a uhlaďte.
    3. Rozmixujte datle s vodou do co nejjemnější pasty. Tuto pastu rozetřete na uhlazený krém a následně přelijte druhou polovinou krému. Dort poté dejte do lednice vychladit.
    4. Pro přípravu polevy si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, kterou pak nechte, za občasného míchání, mírně zchladnout. Mezitím si nasekejte oříšky, které rovnoměrně nasypte na vychladlý dort. Vše nakonec přelijte vlažnou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí můžete podávat. 🙂

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor