Návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru recept

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g lískových oříšků
  • 80-100 ml vody
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce medu
  • 750 ml mléka (1.5%)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
  • 1 lžíce stévie
  • 100 g sušených datlí
  • 50 ml vody
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g 80% čokolády
  • 30 ml mléka (1.5%)
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Korpus:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g lískových oříšků
  • 80-100 ml vody
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce medu

Krém:

  • 750 ml mléka (1,5%)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
  • 1 lžíce stévie

Karamel:

  • 100 g sušených datlí
  • 50 ml vody

Poleva:

  • 50 g lískových příšků
  • 50 g 80% čokolády
  • 30 ml mléka (1,5%)

  1. Rozmixujte všechny ingredience na korpus. Klidně můžete nechat větší kousky. Pokud ale nemáte s přípravou zkušenosti raději doporučujeme rozmixovat drobněji. Rozmixovanou směs poté natlačte na dno dortové formy o průměru 18-20 cm.
  2. Z mléka a pudinku v prášku uvařte pudink dle návodu, ale nepřidávejte do něj cukr. Jakmile je puding hotový a mírně zchladlý, smíchejte stévii s tvarohem a nakonec vmíchejte i pudink. Na korpus nalijte jen 1/2 pudingového krému a uhlaďte.
  3. Rozmixujte datle s vodou do co nejjemnější pasty. Tuto pastu rozetřete na uhlazený krém a následně přelijte druhou polovinou krému. Dort poté dejte do lednice vychladit.
  4. Pro přípravu polevy si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, kterou pak nechte, za občasného míchání, mírně zchladnout. Mezitím si nasekejte oříšky, které rovnoměrně nasypte na vychladlý dort. Vše nakonec přelijte vlažnou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí můžete podávat. 🙂