Nastrouhaný jablkáč ze 4 vrstev má úžasnou chut’ recept

Ingredience

  • 220 g másla (studená kostka)
  • 2 a 1/2 sklenice hl. mouky
  • 5 žloutků
  • 1 čajová lžička sody na pečení
  • 5 lžic kr. cukru
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 5 bílků
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 balení smetanového pudinku
  • 10 středních jablek
  • skořice
  • 1 lžíce instantní kávy
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Krém:

  • 5 bílků
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 balení smetanového pudinku

Dále:

  • 10 středních jablek
  • skořice
  • 1 lžíce instantní kávy
  1. Bílky se oddělí od žloutků.Smícháme žloutky, mouku, sodu, máslo a cukr.
  2.  Vytvoříme jednotné těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3.
  3. V menším díly těsta uděláme otvor, nasypeme do něj kakao a promícháme.
  4. Vložte oba kusy těsta na chvíli do mrazáku.
  5. Plech (20 x 35) vložte pečícím papírem. Potom na velkém struhadle nastrouhejte bílo cesta a rozložíte ho rovnoměrně po celé ploše plechu. Zlehka vyrovnejte.
  6. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a 20 minut.
  7. Zatímco je jedna část těsta v troubě, očistíme jablka, nastrouháme a odstraníme přebytečnou šťávu.
  8. Plech vyjmeme z trouby a připravíme se na výrobu pudinkové pěny.
  9. Vyšleháme bílky, přidáme cukr a zcela na konci pudink (pudinkový prášek).
  10. Jablka posypeme skořicí a kávou.
  11. Na vychladlé těsto navrstvíme krém, nastrouháme na vrch zbylé těsto a pečeme ještě 40 minut při teplotě 195 stupňů.