Najlepší nadýchané koláčky s pudingovou náplní tzv. pudingáče recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 04. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém

    • 3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
    • 3/4 l – mléko
    • 3 ks – vanilkový cukr
    • 5-6 lžic – kr. cukr
    • 180 g – máslo

    Dále

    • vajíčko na potření
    • moučkový cukr na posypání
    1. Připravíme si kvásek z 2 lžiček cukru, mléka a droždí.
    2. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek.
    3. Těsto necháme nakynout cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.
    4. Pokud nakyne těsto uděláme si pudink.
    5. Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
    6.  

      Zatím dáme nádivku do chladničky.

    7. Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dole. (Z těsta se snažíme vyválet “hadů” o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm.
    8. “Hada” ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).

Doporučené články: