Nadýchaná čokoládová pěna – lahodný dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Tu musíte nejprve rozpustit.
    2. Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni.
    3. Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo.
    4. I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat.
    5. Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
    6. V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce.
    7. Konkrétně tedy vaječné žloutky.
    8. Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
    9. Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry.
    10. Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
    11. Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu.
    12. Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek.
    13. Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice.
    14. Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila.
    15. Potom můžete vyndat a ochutnat

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor