Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni.
Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo.
I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat.
Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce.
Konkrétně tedy vaječné žloutky.
Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry.
Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu.
Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek.
Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice.
Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila.