Nadýchaná čokoládová pěna – lahodný dezert recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Tu musíte nejprve rozpustit.
 - Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni.
 - Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo.
 - I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat.
 - Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
 - V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce.
 - Konkrétně tedy vaječné žloutky.
 - Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
 - Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry.
 - Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
 - Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu.
 - Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek.
 - Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice.
 - Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila.
 - Potom můžete vyndat a ochutnat
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Vánoční jablečný koláč s kokosovým sněhem: dezert, který se rozplývá na jazyku
dezerty	
									
									75 minut
								
							

