Nadýchaná čokoládová pěna – lahodný dezert recept

Ingredience

  • 150 gramů hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 50 gramů cukru
  • 50 gramů másla
  • 4 cl třtinového rumu
  • Šťávu z pomeranče a citronu
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Tu musíte nejprve rozpustit.
  2. Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni.
  3. Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo.
  4. I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat.
  5. Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
  6. V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce.
  7. Konkrétně tedy vaječné žloutky.
  8. Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
  9. Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry.
  10. Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
  11. Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu.
  12. Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek.
  13. Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice.
  14. Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila.
  15. Potom můžete vyndat a ochutnat