Moravské zelňáky na plechu recept

Ingredience

  • 200 g mletého vepřového masa
  • 1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • Nakrájenou jarní cibulku
  • 1 Nadrobno nakrájená cibule (menší)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • prášek do pečiva
  • hrstka kmínu
  • majoránka nebo oregano
  • sůl a pepř dle chuti
  • vaše oblíbené bylinky
8x
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
  2. K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
  3. Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.

Poznámka

Tuto zelnou placku dělávala moje babička na Moravě, a proto ji celá moje rodina milovala.Je to nejlepší způsob, jak využít mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý a samozřejmě je vynikající!