Moravské zelňáky na plechu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 0 minut
Jan, 29. 09. 2022

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
  • K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
  • Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
  • Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.

Tuto zelnou placku dělávala moje babička na Moravě, a proto ji celá moje rodina milovala.Je to nejlepší způsob, jak využít mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý a samozřejmě je vynikající!