Mleté maso na karbanátky s vejcem na francouzský způsob recept

Ingredience

  • 250 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
  • 4 vejce
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • černý pepř
  • sůl podle chuti
  • čerstvou petrželkou
2x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si cibuli na malinké kousky a smažíme na rostlinném oleji.
  2. Do misky vložte jedno vajíčko, osmaženou cibuli, chléb, sůl a pepř. Chlép trošku namočte do vody. Nyní vše promíchejte a udělejte z nich masové těsto stejně, jako když děláte karbanátky.
  3. V mleté mase uděltej lžící prohlubně a do nich rozklepněte vajíčko. Nakrájíme petrželkz a tou posypeme celé maso s vejcem.

  4. Opepříme, osolíme a pečeme v předehřáté trouby na 200 stupňů. Stačí 25 minut a máte hotovo.
  5. Ten, kdo nemusí tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.