Mini-koláčky z majonézy bez kynutí, fantasticky měkoučké a jemné recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 12. 2018

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Kvasnice si rozdrobíme, přidáme 2 lžičky cukru a nalijeme asi 200 ml teplého mléka. Počkáme, než nám vyjde kvásek
    2. V jiné misce smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, ve kterém jsme si rozmíchali žloutky. Přidáme i kvásek, majonézu a vypracujeme jednotné těsto – pokud se vám zdá příliš tekuté, klidně přidejte o něco více mouky (například pokud máte větší žloutky)
    3. Těsto je vláčné a dobře se s ním pracuje. Těsto rozdělíme na několik kousků a každý rozválíme do tvaru kruhu. Pomocí sklenice nebo hrníčku vykrajujeme kruhy. Na každý kruh můžeme navrstvit trochu náplně nebo třeba jen uložit kousek sušeného ovoce.
    4. Zabalíme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Já jsem je už připravovala i zcela bez náplně, jen s polevou a byly velmi dobré:)
    5. Mini-koláčky pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut – čím menší jsou koláčky, tím rychleji se upečou.
    6. Nakonec je obvykle ještě potírám polevou – já mám nejraději rumovou.
    7. 250 g moučkového cukru smícháme s 3 lžičkami rumu a 2 lžičkami horké převařené vody.
    8. Mícháme, dokud směs nezhoustne a potom každý koláček potřeme.