Měkoučké a jemné mini koláčky z majonézy bez kynutí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Kvasnice si rozdrobíme, přidáme 2 lžičky cukru a nalijeme asi 200 ml teplého mléka.
    2. Počkáme než nám vyjde kvásek.
    3. V jiné misce smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, ve kterém jsme si rozmíchali žloutky. Přidáme i kvásek, majonézu a vypracujeme jednotné těsto – pokud se vám zdá příliš tekuté, klidně přidejte o něco více mouky (například pokud máte větší žloutky).
    4. Těsto by je vláčné a dobře se s ním pracuje. Těsto rozdělíme na několik kousků a každý rozválíme do tvaru kruhu. Pomocí poháru vykrajujeme kruhy. Na každý kruh můžeme navrstvit trochu náplně nebo třeba jen uložit kousek sušeného ovoce.
    5. Zabalíme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Já jsem koláčky už připravovala i zcela bez náplně, jen s polevou a byly vynikající.
    6. Zatímco se trouba zahřeje, necháme koláčky na plechu odpočinout. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut – čím menší jsou koláčky, tím rychleji se upečou.
    7. Já je nakonec obvykle ještě potřu polevou – mám nejraději rumovou:)
    8. 250 g moučkového cukru smícháme s 3 lžičkami rumu a 2 lžičkami horké převařené vody.
    9. Mícháme, dokud směs nezhoustne.
    10. Každý koláček potřeme polevou.