Masová roláda překládaná se sýrem a skvělou omáčkou recept

Ingredience

6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Troubu si nastavíme na 200 stupňů. Na pánvi s olejem si krátce orestujeme houby, osolíme a opepříme. Stačí skutečně krátce, houby se dopečou v troubě.
  2. Maso rozřízneme na co největší plochu.
  3. Osolíme, opepříme a uložíme plátky slaniny.
  4. Uložíme plátky sýra a houby.
  5. Pak přendáme maso na polovinu. A snažíme co nejvíce ho uzavřít / srolovat.
  6. Zabalíme zbylými plátky slaniny a obvážeme pomocí motouzu.
  7. Olej smícháme s vývarem a vínem, dobře přelijeme přes roládu, kterou jsme si přendali na pekáč.
  8. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu, v závislosti na velikosti role.
  9.  

    Když je slaninka z jedné strany zlatavá, obrátíme a přelijme výpekem. Během pečení můžeme i několikrát popřekládat a přelít výpekem.

  10.  

    Před dopečením si připravíme omáčku. Na olej dáme osmahnout cibulku a když změkne a nabere zlatavý nádech, přidáme vývar smíchaný s cukrem a na malém plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezkaramelizuje (asi 20 minut). Pak jednoduše navrstvíme na roládu.

  11. Dobrou chuť