Luxusní věnečky, které se vždy vydaří recept

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 250 ml vody
  • 90 g ztuženého
  • sůl
  • 140 g hl. mouky
  • 3 vanilkové cukry
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 15 dkg másla
  • 12 dkg krupice
  • 4 lžíce rumu
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Krém:

3 vanilkové cukry

500 ml mléka

2 vanilkové pudinky

15 dkg másla

12 dkg krupice

4 lžíce rumu

  1. V hrnci svaříme vodu s tukem a solí.
  2. Potom přisypeme mouku a míchám (odpaluje). Pak se nechá těsto vychladnout.
  3. Do vychladlého těsta přidáváme POSTUPNĚ vejce jedno po druhém.
  4. Vejce musí pořádně zapracovat do těsta a pak se může dát další.
  5. Pečeme na pečení papíře na 170 C asi 20 min.
  6. Před vložením do trouby věnečky postříkáme vodou.
  7. Při pečení se trouba NESMÍ otevírat.
  8. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min.
  9.  Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit, abych zjistila jestli je uvnitř upečený.
  10. Krém: máslo necháme změknout.
  11. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stálého míchání necháme vychladnout.
  12. Do změklého másla po částech zašleháme pudink.