Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Hlavní ingredience

    5 vajec,

    20 dkg cukru krupice,

    100 ml vody,

    100 ml oleje,

    25 dkg polohrubé mouky,

    ½ prášku do pečiva (Volitelné pro tmavou piškot – 2 lžíce kakaa)

    krém:

    1 l mléka,

    3 vanilkové pudinky,

    1 vanilkový cukr,

    4 PL cukru,

    1 lžíce másla,

    2 kelímky zakysané smetany,

    Trochu moučkového cukru,

    Jakékoliv ovoce – čerstvé nebo z kompotu

    1. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180 ° C 15 – 20 minut. Chcete-li tmavé těsto, přidejte 2 lžíce kakaa. Na vychladlou piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené samozřejmě i čerstvé.
    2. Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat … .. Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou. Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně záležet v chladničce.

Tvarohový závin bez těsta recept

moučníky
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Kynuté buchty s povidly od babičky recept

dezerty
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor