Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 20 dkg cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva (Volitelné pro tmavou piškot – 2 lžíce kakaa)
  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 PL cukru
  • 1 lžíce másla
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • Trochu moučkového cukru
  • Jakékoliv ovoce – čerstvé nebo z kompotu
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Hlavní ingredience

5 vajec,

20 dkg cukru krupice,

100 ml vody,

100 ml oleje,

25 dkg polohrubé mouky,

½ prášku do pečiva (Volitelné pro tmavou piškot – 2 lžíce kakaa)

krém:

1 l mléka,

3 vanilkové pudinky,

1 vanilkový cukr,

4 PL cukru,

1 lžíce másla,

2 kelímky zakysané smetany,

Trochu moučkového cukru,

Jakékoliv ovoce – čerstvé nebo z kompotu

  1. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180 ° C 15 – 20 minut. Chcete-li tmavé těsto, přidejte 2 lžíce kakaa. Na vychladlou piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené samozřejmě i čerstvé.
  2. Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat … .. Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou. Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně záležet v chladničce.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"