Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        Hlavní ingredience 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 25 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva (Volitelné pro tmavou piškot – 2 lžíce kakaa) krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 4 PL cukru, 1 lžíce másla, 2 kelímky zakysané smetany, Trochu moučkového cukru, Jakékoliv ovoce – čerstvé nebo z kompotu - Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180 ° C 15 – 20 minut. Chcete-li tmavé těsto, přidejte 2 lžíce kakaa. Na vychladlou piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené samozřejmě i čerstvé.
- Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat … .. Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou. Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně záležet v chladničce.
 



 
                                 
				 
				