Linecké kapky jsou nejkrásnější sváteční pečivo, snadný recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
Na vrch:
3 bílky
250 g krystalový cukr
Náplň:
meruňkový džem
Rum podle chuti
- Uděláme si jednoduché linecké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
 - Na krém si vyšleháme bílky se solí, pak postupně vyšleháme cukr a šleháme, dokud nezískáme hladkou lesklou hmotu a zejména pevnou.
 - Těsto rozválíme a z poloviny vykrojíme o průměru asi 3 cm.
 - Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 12 minut.
 - Druhou polovinu rozválíme na tenčí, a vykrojíme stejně velké kolečka. přendáme na plech a navrstvíme sníh pomocí cukrářského sáčku.
 - Pečeme při stejné teplotě asi 10 minut – SNÍH musí zůstat bílý.
 - Lepíme pomocí džemu.
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Makronky z lískových oříšků – jen 3 suroviny, ale výsledek vás dostane
cukroví	
									
									15 minut
								
							
				Snadné vanilkové sušenky – recept, který zvládne každý a voní jako babiččina kuchyně
cukroví	
									
									25 minut
								
							

