Lepené domácí Margot kolečka, božský recept

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 větší vejce
  • špetka citronové kůry
  • 1 lžíce kakaa (případně i méně  nebo nemusíte kakao vůbec ale kolečka budou bílé)
  • 150 g čokolády Margot (nastrouhané)
  • 200 g másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce rumu
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. těsto:
    300 g hladké mouky
    200 g másla
    100 g moučkového cukru
    1 větší vejce
    špetka citronové kůry
    1 lžíce kakaa (případně i méně  nebo nemusíte kakao vůbec ale kolečka budou bílé)
  2. Náplň:
    150 g čokolády Margot (nastrouhané)
    200 g másla
    1 lžíce moučkového cukru
    3 lžíce rumu
  3. zdobení:
    čokoládová poleva + do obyčejné polevy dávám i nastrouhanou margotka (ne celou, stačí jen trochu pro vůni)
    Oříšky, nebo jiné přísady podle chuti
  4. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladničce odpočinout (klidně do druhého dne).
  5. Potom vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrájíme kolečka. Pečeme na 160 ° C cca 10 min (každá trouba je jiná).
  6. Náplň: Máslo utřeme s cukrem, přidáme rum a nastrouhanou margotka.
  7. Vychladlé kolečka slepíme po dvou náplní, namočíme do polevy – buď celé, nebo jen polovičku, případně jen pocákáme.
  8. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂