Lehký dietní bavorský krémový dezert od babičky recept

Ingredience

  • 1.5 šálku čerstvého mléka
  • cukr ( podle chuti )
  • 3 žloutky
  • 300ml krému
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce želatiny
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do žloutků nasypeme cukr a přivedeme na nízkou teplotu.
  2. Potom nalijeme mléko do kastrůlku a ohříváme po dobu 10 minut za stáléo míchání.
  3. Nesmíte nechat vařit! Včas odstraňte z plotny.
  4. Smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.
  5. Namočte ( zřeďte ) želatinu podle pokynů na obalu. Pak ji nalijte do směsi mléka a vajec a mícháme.
  6. Nechám chladnout při pokojové teplotě.
  7. Přidejte smetanu, dobře promíchejte a nalijty do mísy.
  8. Pak vložte do chladničky.
  9. Pak už je hotovo
  10. Konzistence konečného produktu je z velkké části určována množstvím želatiny. Dejte trochu víc, abyste získali konzistenci palačinky nebo o něco méně na dezert s konzistencí, jako je zmrzlina.