Lahodná čokoládová pěna recept

Ingredience

  • 150 g hořké čokolády
  • 3 vajíčka
  • 3 polévkové lžíce másla (50 g)
  • 50 g krystalového cukru
  • rum
  • pomeranč
  • citron
  • máta
3x
0 Kcal
00:35
Snadné

Postup přípravy

  1. Čokoládu roztavíte ve vodní lázni. Přidejte máslo a vymíchejte dokud nevytvoří jednotnou hmotu.
  2. Vaječné bílky vyšlehejte mixérem a postupně přidávejte cukr, pokud nevytvoří pevnou pěnu.
  3. Žloutky vylepšíme s příchutí, kterou jste si vybrali a přidejte do čokoládové směsi.
  4. Nejdříve vmíchejte lžíci bílkové pěny do čokolády, pak přelijte čokoládu do bílků a jemně promíchejte.
  5. Směs nalijte do misek. Zabalte je do celofánu a nechte několik hodin chladit. Hotovou pěnu ozdobte lístky máty a ovocem.
  6. Hotovo. Čokoládová pěna, kterou si zamilujete.
  7. Videonávod: