Kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem recept

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 7 g sušeného droždí

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 220 g krystalového cukru
  • 100 g změklého másla
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičku strouhané citronové kůry
  • 30 g škrobu

Na posypání:

  • Moučkový cukr
  • Skořice
5x
0 Kcal
01:20
Střední

Postup přípravy

  1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
  2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
  3. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
  4. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.
  5. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
  6. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
  7. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!