Kuřecí řízky pečené na plechu na Sibiřský způsob recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Troubu nastavíme na 190 stupňů. Brambory, houby i cibuli očistíme. Maso nakrájíme na tenčí plátky a posypeme solí, pepřem a česnekovým práškem. Na několik minut odložíme bokem.
-
Sýr smícháme s majonézou.
-
Plech na pečení potřeme olejem. Na spodek uložíme plátky brambor nakrájené na tenká kolečka, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkem masa, vrstvou cibule, vrstvou hub a nakonec majonézovo-sýrovou směsí. Takto tvoříme na plechu jednotlivé ostrůvky, které ukládáme na plech vedle sebe.
-
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 1 hodinu.
-
Nakonec maso ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou. Délka pečení záleží i na druhu zvoleného masa.