Kuřecí řízky pečené na plechu na Sibiřský způsob recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Troubu nastavíme na 190 stupňů. Brambory, houby i cibuli očistíme. Maso nakrájíme na tenčí plátky a posypeme solí, pepřem a česnekovým práškem. Na několik minut odložíme bokem.
    2.  

      Sýr smícháme s majonézou.

    3.  

      Plech na pečení potřeme olejem. Na spodek uložíme plátky brambor nakrájené na tenká kolečka, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkem masa, vrstvou cibule, vrstvou hub a nakonec majonézovo-sýrovou směsí. Takto tvoříme na plechu jednotlivé ostrůvky, které ukládáme na plech vedle sebe.

    4.  

      Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 1 hodinu.

    5.  

      Nakonec maso ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou. Délka pečení záleží i na druhu zvoleného masa.