Kuřecí řízky pečené na plechu na Sibiřský způsob recept

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • Sůl
  • pepř a česnekový prášek
  • 1 ks cibule
  • 250 g majonézy nebo zakysané smetany
  • 200 g hub
  • 100 g strouhaného sýra
  • 5 brambor
  • slunečnicový olej
  • Petrželku nakrájenou nadrobno
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Troubu nastavíme na 190 stupňů. Brambory, houby i cibuli očistíme. Maso nakrájíme na tenčí plátky a posypeme solí, pepřem a česnekovým práškem. Na několik minut odložíme bokem.
  2.  

    Sýr smícháme s majonézou.

  3.  

    Plech na pečení potřeme olejem. Na spodek uložíme plátky brambor nakrájené na tenká kolečka, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkem masa, vrstvou cibule, vrstvou hub a nakonec majonézovo-sýrovou směsí. Takto tvoříme na plechu jednotlivé ostrůvky, které ukládáme na plech vedle sebe.

  4.  

    Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 1 hodinu.

  5.  

    Nakonec maso ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou. Délka pečení záleží i na druhu zvoleného masa.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"