Pravý kuřecí paprikáš z Maďarska recept

Ingredience

  • 1kg kuřecích prsou
  • 1ks papriky
  • 3 PL papriky
  • 200ml smetany
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce másla
  • 2 PL pšeničné mouky
  • 2ks cibule
  • sůl
  • koření
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
  2. Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
  3. Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. U paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
  4. Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou jejich nakrájejte na velké kostky.
  5. Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut
  6. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
  7. Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!