Král mezi zákusky: Francouzský makový krémeš! recept
- Snadné na přípravu
- 12 porcí
- 120 minut
Tento makový krémeš spojuje to nejlepší z medového a makového těsta, vanilkového krému a marmeládové náplně. Příprava je sice trochu delší, ale výsledek rozhodně stojí za to!
Pro 12 porcí
Ingredience
Medové těsto:
Makové těsto:
Krém:
Na vrch:
Postup přípravy
- Medové těsto: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, med, máslo, vejce a jedlou sodu. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na dvě části. Každou část rozválejte na plát a upečte na obráceném plechu (22 x 38 cm) při 180 °C po dobu 8-10 minut. Horký plát potřete broskvovou marmeládou.
- Makové těsto: Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s krystalovým cukrem, vodou a olejem. Přidejte mletý mák, moučkový cukr a postupně přimíchejte tuhý sníh z bílků. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C přibližně 20 minut.
- Krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a nechte trochu vychladnout. Žloutky ušlehejte s máslem do pěny a postupně vmíchejte do mírně vychladlého pudinku, dokud nevznikne hladký krém.
- Sestavení krémeše: Na první medový plát naneste polovinu krému, přikryjte makovým plátem a navršte zbývající krém. Nakonec položte druhý medový plát.
- Zdobení: Povrch zákusku můžete ozdobit šlehačkou, čokoládovou polevou nebo bílkovým krémem podle vlastního vkusu.
Podobné recepty
Další receptyJednoduchý zákusek pro každou příležitost! Každý kdo ho ochutná, si ihned ptá recept
dezerty
65 minut
Recept na nejlepší ořechový a makový závin! Vždy zůstane jen prázdný plech…
dezerty
90 minut
Karamelové grilážky s ořechy. Rychlá cukrovinka, na kterou si každý ptá recept!
chuťovky
15 minut