Koláč jako sněhová peřinka hotový za 15 minut recept

Ingredience

  • 660 ml smetany na šlehání 33% + ztužovač
  • 500 g mascarpone sýra
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • Podlouhlé piškoty nebo i obyčejné – případně jiné sušenky na základnu
  • Jakékoliv bílé dražé bonbony na vrch (já měla smetanovou příchuť)
0x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do tuha vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem a ztužovačem.
  2. Našleháme si i mascarpone sýr a smícháme se šlehačkou.
  3. Na spodek formy na pečení 24 x 28 cm navrstvíme piškoty (nebo jiné sušenky).
  4. Na piškoty navrstvíme většinu krému, na krém opět piškoty – můžeme pokapat kávou a zbytek krému.
  5. Na krém uložíme bílé bonbony, pokud nemáte kulaté, můžete zkusit i marshamallow, podle toho, co doma najdete.
  6. Dáme alespoň na 3 hodiny vychladit.