Koblížky jemné jako pavučinka – v troubě se krásně nafouknou. Žádné smažení a do těsta dejte tvaroh. Lepší jste nejedli! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 14. 11. 2024

Tyto koblížky jsou lehké, jemné a vůbec ne mastné jako klasické smažené koblihy. Díky ricottě mají bohatou chuť a krásně se nafouknou. Vyzkoušejte je a přesvědčte se, že lepší koblížky jste ještě nejedli!

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Do mísy nasypte mouku a přidejte vejce, máslo, cukr, pomerančovou kůru a ricottu. V teplém mléce rozpusťte droždí spolu s lžičkou cukru a nechte aktivovat asi 15 minut, poté přidejte do směsi.
  • Hnětení a kynutí Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě. Pro ještě nadýchanější koblížky můžete těsto nechat kynout o něco déle.
  • Tvarování koblížků Když těsto vykyne, vmíchejte do něj čokoládové lupínky. Poté přendejte těsto na pomoučenou desku a rozválejte na tloušťku asi 1 cm. Pomocí sklenice nebo vykrajovátka vykrojte koblížky.
  • Kynutí a pečení Koblížky nechte ještě chvíli kynout, zatímco si předehřejete troubu na 180 °C. Pečte je asi 20–25 minut, dokud nejsou dozlatova upečené.
  • Dokončení Po vytažení z trouby posypte koblížky práškovým cukrem. Podávejte teplé a vychutnejte si je s rodinou.

Celková doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: cca 12 koblížků

Dobrou chuť! Tyto pečené koblížky jsou skvělou variantou k tradičním smaženým, ale zachovávají si svou lahodnost a jemnost.