Karamelový krém na dorty, do zákusků a nejlepší je do větrníků recept

Ingredience

  • 100 g cukru krupice
  • 200 ml uvařené kávy (rozpustné)
  • 50 ml vody
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 250 másla
10x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Krystalový cukr si jednoduše nasypeme do kastrůlku a necháme roztavit na zlatavý karamel - stále mícháme. Do roztaveného karamelu nalijeme hořkou kávu a mícháme, dokud se nerozpustí.
  2. Pudinkový prášek rozpsutíme ve vodě a smícháme do směsi. Mícháme, dokud se celá směs nezahustí.
  3. Nyní krém odstavíme z plamene, přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Když krém vychladne, po lžičkách do něj vmícháme našlehané máslo. Vše důkladně promícháme (je třeba vědět, že při spojení musí mít máslo i karamel stejnou teplotu). Můžeme dochutit kapkou rumové aroma.
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"