Karamelový krém na dorty, do zákusků a nejlepší je do větrníků recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Video návod
Postup přípravy
- Krystalový cukr si jednoduše nasypeme do kastrůlku a necháme roztavit na zlatavý karamel - stále mícháme. Do roztaveného karamelu nalijeme hořkou kávu a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Pudinkový prášek rozpsutíme ve vodě a smícháme do směsi. Mícháme, dokud se celá směs nezahustí.
- Nyní krém odstavíme z plamene, přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Když krém vychladne, po lžičkách do něj vmícháme našlehané máslo. Vše důkladně promícháme (je třeba vědět, že při spojení musí mít máslo i karamel stejnou teplotu). Můžeme dochutit kapkou rumové aroma.
Podobné recepty
Další recepty
Plněné oříšky s čokoládovým krémem – ověřený recept na tradiční vánoční cukroví
cukroví
125 minut
Babiččina ořechová kolečka – jednoduchý a ověřený recept, který mizí ze stolu
cukroví
80 minut
Mini linecké koláčky s marmeládou – ověřený recept na dokonale křehké cukroví
cukroví
100 minut


