Nejprve si připravíme základ cheesecaku. V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme , aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vmáčkneme do pečicí formy a odložíme do chladničky.
Připravíme si krém : Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
Krém navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel .
V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání. Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
Sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami.
Máte chuť na opravdu TOP dezert?
Potom musíte ochutnat tento karamelový cheesecake.
K tomuto receptu mě inspiroval karamelový zákusek mé dobré kamarádky, ale upravila jsem ho podle českého receptu.