Karamelový cheesecake bez pečení recept

Ingredience

Základ:

  • 250 g karamelové sušenky (Lotus)
  • 120 g máslo

Krém:

  • 500 g tvaroh jemný
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šlehačka rostlinná
  • 120 g moučkový cukr

Karamel:

  • 130 g kr cukr
  • 70 g máslo
  • 100 ml smetana ke šlehání
7x
00:35
Střední

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme základ cheesecaku. V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
  2. Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme , aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vmáčkneme do pečicí formy a odložíme do chladničky.
  3. Připravíme si krém : Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
  4. V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
  5. Krém navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel .
  6. V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání. Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
  7. Sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
  8. Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
  9. Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami.

Poznámka

Máte chuť na opravdu TOP dezert?

Potom musíte ochutnat tento karamelový cheesecake.

K tomuto receptu mě inspiroval karamelový zákusek mé dobré kamarádky, ale upravila jsem ho podle českého receptu.

Výsledek je více než delikátní.