Řeknu vám, vyzkoušela nesmírně mnoho receptů na linecké pečivo a k tomuto se vrátím pokaždé. Koláčky jsou jemnější než z klasického lineckého – trik je v tom, že kromě mouky se do těsta přidává i solamyl, pudinkový prášek a zakysaná smetana. Zkuste toto vylepšení, opravdu to stojí za to.
Jemné vánoční koláčky recept
- Snadné na přípravu
- 16 porcí
- 0 minut
Pro 16 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Promícháme sypké přísady.
- Přidáme žloutek, máslo a smetanu.
- Rukama vypracujeme jednotné těsto, které zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladničce.
- Potom těsto vyválíme a na posypané desce vykrajujeme tvary.
- Dobu pečení si třeba uhlídat, protože každá trouba peče jinak. Důležité je, aby byl povrch světlounký.
- Lepíme a opalujeme v čokoládě, ořechu, kokosu, nebo jen posypeme práškovým cukrem.
- Pokud chcete, aby vám ořechy na pečivu drželi, potřete povrch šťávou z kompotu a obalte. Já jsem druhou stranu obalila v čokoládě.
Podobné recepty
Další receptySmetanový koláč s tvarohem připravený bez mouky a cukru! Chutná každému kdo ho ochutná
dezerty
200 minut
Doporučené články: