Jemně pikantní vepřové maso pečené na srbský způsob recept

Ingredience

  • 1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky
  • 1.5 – 2 kg brambor nakrájených na kostky

marináda (pokračuje níže):

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíci hořčice
  • 2 lžíce pálivého kečupu (nebo sladkého pokud nemáte rádi pálivé)
  • 1 lžičku worcesterské omáčky
  • 1 lžičku pálivé mleté ​​červené papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 1 lžičku sušené majoránky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičku sušeného majoránky
5x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Maso smícháme s ostatními přísadami na marinádu a dáme alespoň na 2 hodiny do marinovat.
  2. Brambory nakrájíme, přendáme na vymazaný pekáč a na vrch uložíme marinované masíčko i s marinádou.
  3. Zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
  4. Pak alobal sundáme a masíčko necháme dojít tak, aby se pěkně zapeklo na povrchu.
  5. Teplotu můžeme na dopékání snížit na 180 stupňů.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"