Jemné palačinky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 45 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme na sníh.
- Žloutky smícháme s ostatními přísadami.
- Směs hlavně netřeba prudce míchat, protože lepek obsažený v mouce bude tvrdnout a tím bude hmota na palačinky tužší.
- Postačí, když sypké přísady vsáknou tekutinu a vznikne jednotná hmota.
- Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.
- Pánev stačí potřít olejem. I zde stačí použít pouze malé množství.
Podobné recepty
Další recepty
Meruňkový koláč s mascarpone a tvarohem: jemný, svěží a hotový bez námahy
dezerty
10 minut

Babiččin makový zázrak v novém kabátě: makový koláč s tvarohovo-citrónovou náplní
dezerty
60 minut

Domácí koblihy jak od babičky: měkoučké, voňavé a plněné marmeládou
Buchtičky a buchty
135 minut