Jemné palačinky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 45 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme na sníh.
- Žloutky smícháme s ostatními přísadami.
- Směs hlavně netřeba prudce míchat, protože lepek obsažený v mouce bude tvrdnout a tím bude hmota na palačinky tužší.
- Postačí, když sypké přísady vsáknou tekutinu a vznikne jednotná hmota.
- Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.
- Pánev stačí potřít olejem. I zde stačí použít pouze malé množství.
Podobné recepty
Další recepty
Makové koláčky jako od babičky – tradiční recept, který potěší každého
Buchtičky a buchty
75 minut

Nejlepší nekynuté koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou – vláčné a voňavé!
chuťovky
90 minut