Jednoduchý koláč z kysané smetany a pudingu recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • náplň:

    0.5 l mléka,
    20 dkg cukru,
    2 balení pudinkového prášku,
    450 g husté zakysané smetany (20%),
    0.5 dl rumu.

    těsto:

    40 dkg mouky,
    1 vejce,
    25 dkg másla nebo margarínu,
    1 lžičku jedlé sody,
    10 dkg cukru,
    2 lžíce kakaového prášku,
    trochu zakysané smetany.

    1. Pudinky uvaříme s mlékem a cukrem, necháme vychladit a smícháme se zakysanou smetanou a rumem. dobře promícháme
    2. Všechny přísady na těsto smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 bochníky. Každý rozválíme na stejnou velikost – na plech (22 x 34 cm).
    3. Jeden z nich uložíme na dno pečícím papírem vyloženého plechu a potřeme pudinkem. Přikryjeme druhým těstem a propícháme vidličkou.
    4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních asi 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, Můžeme ho jen pocukrovat, nebo třeba polít polevou.
    5. Necháme na 1-2 hodiny ztuhnout v lednici a můžeme krájet.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor