Jahodový cheesecake, který vás rázem dostane na vrcholek chuťové slasti recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 24. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Troubu si předehřejte na 250 °C.
    2. Polovinu sušenek oreo dejte do mixéru a rozmixujte, abyste vytvořili drobky.
    3. Přidejte rozpuštěné máslo a mixujte, dokud se máslo se sušenkami nespojí a nevytvoří těsto.
    4. Připravenou hmotu vložte na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte.
    5. Vložte do trouby a pečte cca 5 minut, poté vyjměte a nechte vystydnout.
    6. Troubu stáhněte na 180 °C.
    7. Jahody vložte do hrnce společně se lžící vody a lžící cukru.
    8. Přiveďte jahody k varu, poté přikryjte a nechte 10 minut dusit, aby jahody změkly.
    9. Citronovou šťávu smíchejte s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidejte do jahodové směsi, kterou poduste ještě 2 minutky, dokud vám hmota nezhoustne.
    10. Jahodou směs vložte do mixéru a důkladně rozmixujte, abyste se zbavili hrudek.
    11. V misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, 1/3 hrníčku cukru, vanilkový extrakt a vajíčka.
    12. Vytvořte hladké těsto, klidně si pomozte mixérem.
    13. Smíchejte s jahodovou směsí a navrstvěte a již upečené těsto.
    14. Vložte do trouby a pečte na 180 °C cca 35 minut.
    15. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
    16. Mezitím vrch cheesecake posypejte nadrcenou druhou polovinou sušenek oreo.
    17. Vložte jahodový cheesecake do lednice a nechte jej cca 3 hodiny odpočívat.