Jahodový cheesecake, který vás rázem dostane na vrcholek chuťové slasti recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Troubu si předehřejte na 250 °C.
- Polovinu sušenek oreo dejte do mixéru a rozmixujte, abyste vytvořili drobky.
- Přidejte rozpuštěné máslo a mixujte, dokud se máslo se sušenkami nespojí a nevytvoří těsto.
- Připravenou hmotu vložte na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte.
- Vložte do trouby a pečte cca 5 minut, poté vyjměte a nechte vystydnout.
- Troubu stáhněte na 180 °C.
- Jahody vložte do hrnce společně se lžící vody a lžící cukru.
- Přiveďte jahody k varu, poté přikryjte a nechte 10 minut dusit, aby jahody změkly.
- Citronovou šťávu smíchejte s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidejte do jahodové směsi, kterou poduste ještě 2 minutky, dokud vám hmota nezhoustne.
- Jahodou směs vložte do mixéru a důkladně rozmixujte, abyste se zbavili hrudek.
- V misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, 1/3 hrníčku cukru, vanilkový extrakt a vajíčka.
- Vytvořte hladké těsto, klidně si pomozte mixérem.
- Smíchejte s jahodovou směsí a navrstvěte a již upečené těsto.
- Vložte do trouby a pečte na 180 °C cca 35 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Mezitím vrch cheesecake posypejte nadrcenou druhou polovinou sušenek oreo.
- Vložte jahodový cheesecake do lednice a nechte jej cca 3 hodiny odpočívat.